vineri, 15 februarie 2013

Matusa Ana
O profesoară a cerut clasei sale de elevi să-şi întrebe fiecare părinţii care este cea mai relevantă poveste a familiei sale şi care are o morală la sfârşit, iar apoi urmând ca a doua zi fiecare dintre ei să spună povestea în clasă.
A doua zi, în ora respectivă, Cristian a dat următorul exemplu:
- Tatăl meu este fermier şi creştem găini. Într-o zi am mers la piaţă cu o grămadă de ouă aşezate într-un coş de nuiele împletite, coş aşezat pe scaunul din faţă al camionului. La un moment dat camionul a lovit o groapă, iar coşul a căzut de pe scaun şi toate ouăle s-au spart. Morala povestirii este să nu îţi pui niciodată toate ouăle într-un singur coş.
- Foarte bine, spuse profesoara.
Următoarea a fost Maria care începu să povestescă:
- Şi noi suntem fermieri. Aveam 20 de ouă care trebuiau să fie clocite, dar au ieşit numai 10 puişori. Morala este să nu-ţi numeri găinile înainte de a fi clocite ouăle.
- „Foarte bine” replică din nou profesoara, mulţumită de ce auzise până aici.
Următorul a fost Horia care a început şi el povestea sa:
- Tatăl meu mi-a povestit despre mătuşa Ana. Mătuşa Ana era inginer de aviaţie în război, iar avionul ei a fost lovit. A trebuit să aterizeze forţat pe teritoriul inamic şi tot ce avea la ea era o sticlă de palincă,o puşcă şi o sabie.
- Continuă, spuse profesoara intrigată.
- Mătuşa Ana a băut toată palinca pentru a se pregăti, apoi a aterizat în mijlocul a 100 de soldaţi inamici. Ea a omorât 70 dintre ei cu mitraliera până s-au terminat gloanţele. Apoi a mai omorât 20 cu sabia până s-a tocit lama. Pe ultimii 10 i-a omorât cu mâinile goale.
- Dumnezeule mare, spuse profesoara îngrozită, şi care ţi-a zis tatăl tău că este morala?
- Stai departe de mătuşa Ana când e beată!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu